ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Största solchansen på annandag påsk

Leif Oldenburg · 4 Apr 2012
Uppdaterad 4 Apr 2012
– Jag har precis köpt lägenhet och ska vara inne och måla och fixa över påsk, så mig passar det perfekt om vädret blir dåligt, säger Anna Wendt, 32, matkreatör från Stockholm.

– Jag har precis köpt lägenhet och ska vara inne och måla och fixa över påsk, så mig passar det perfekt om vädret blir dåligt, säger Anna Wendt, 32, matkreatör från Stockholm. Foto: Klara Leo


Snö och regn. Men även gott om sol. Påskhelgen blir ostadig, enligt SMHI:s meteorologer. Men på måndag kommer våren tillbaka igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett lågtryck är på väg västerifrån och mycket av påskhelgens väder styrs av vilken bana ruskvädret tar. Vid lunchtid i går rörde sig lågtrycket i sydostlig riktning. – Prognosen för lördag och söndag är osäker. Men påskhelgen blir ostadig i hela landet. En hel del snö, busväder på sina håll men även vissa solchanser, sammanfattar Emil Björck, meteorolog på SMHI. Påskhelgen inleds på skärtorsdagen med fint väder och sol i hela södra Sverige. I Värmland och Östersjöområdet kan det bli uppemot tio grader varmt. Men redan på långfredagen börjar eländet. Ihållande regn med inslag av snö över både Svealand och Götaland. Det är bara fjälltrakterna som kan få lite vårsol. Påskafton bjuder på växlande molnighet i Svealand och Götaland. – Det finns hopp om att solen kan bryta igenom på sina håll, säger Emil Björck. Störst blir solchanserna efter kusterna i södra Sverige och västra Götaland. Fjällresenärerna får där-emot ställa in sig på snöfall. På påskdagen kan både Göteborg och Stockholm få riktigt ruggväder med snöblandat regn och någon enstaka plusgrad. Först på helgens sista dag, annandag påsk, kommer vårvädret tillbaka på riktigt med plusgrader och sol i hela landet. – Måndag ser ut att bli den bästa dagen om man vill ha lite sol, säger Emil Björck. Det ostadiga vädret med regn, snö och temperaturer runt nollstrecket ökar även risken för halkolyckor. Påsken är en av årets trafikintensivaste helger. – Kör utvilad, håll avstånd och ta många raster. Tänk på att det fortfarande är vinter i stora delar av landet, råder Eva Nordén, informatör vid Trafikverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro