ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Storstjärnorna tillbaka – men ett avbräck för Sverige: "Ingenting går bra"

Filip Häggberg · 17 Jan 2019
Uppdaterad 17 Jan 2019
Anna Dyvik (till vänster) missar helgens världscuptävlingar. Ebba Andersson och Charlotte Kalla är tillbaka.

Anna Dyvik (till vänster) missar helgens världscuptävlingar. Ebba Andersson och Charlotte Kalla är tillbaka. Foto: /ScanpixHenrik Montgomery/TT


Charlotte Kalla och Ebba Andersson är tillbaka när Sverige ställer upp med en stark trupp i helgens världscuptävlingar. Men Anna Dyvik har insjuknat och missar loppen i Otepää.

klar

Artikellänk är kopierad

Estland och Otepää är nästa stopp för världscupen i längdskidor.

Då är storstjärnan Charlotte Kalla och supertalangen Ebba Andersson tillbaka i truppen efter att ha avstått Tour de Ski vid årsskiftet.

Distansåkarna kompletterar en redan stark svensk trupp, där vinterns suverän Stina Nilsson jagar nya pallplatser i sprint.

”Tråkigt att det här kommer nu”

Men Sverige får klara sig utan Anna Dyvik. 24-åringen har blivit förkyld och missar helgens tävlingar och chansen att visa upp sig inför VM i Seefeld.

– Det är tråkigt att de inte får vara med i vissa tävlingar och visa vad de går för, säger landslagschefen Rikard Grip, enligt Expressen.

– Hon har inte åkt jättemycket i världscupen, men vi vet att ifjol kom hon i bra form i januari. Så det är tråkigt att det här kommer nu.

sin videoblogg beskriver Dyvik själv hur hon genomgår en tuff period med sjukdomar och kämpig form.

– Jag har känt mig lite nere hela december. Jag känner mig lite negativ, lite nerslagen. Jag känner mig som att allt går fel. Ingenting går bra. Jag har otur, inget flyt. Bara det värsta kan hända, säger hon bland annat.

Fick hjälp av mental tränare

Efter att ha ramlat under en sprinttävling i Lillehammer i början på december fick Dyvik tröst av en mental tränare.

– Jag fick ett litet breakdown och ringde till min mentala tränare. Hon fick mig att inse att det varit lite för mycket på sista tiden och att jag måste låta det få vara så. Det jag kanske borde fokusera på är det som jag tycker är roligt med skidåkningen. Att ta ut mig, att utmana mig själv. Så jag ska vara snällare mot mig själv i huvudet, säger Dyvik.

I Otepää ersätts Dyvik av Linn Sömskar i sprinten och av Maja Sahlqvist i distansloppet.

På herrsidan saknas Calle Halfvarsson och Oskar Svensson, men det har varit planerat sedan tidigare.

Sprinten avgörs i morgon, medan distansloppen är förlagda till söndag.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro