ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stort pådrag inför VM i bangolf

Johan Kellman Larsson · 22 Aug 2011
Uppdaterad 22 Aug 2011
24 nationer finns representerade på den officiella banan i Tantolunden. Här känner Hollands landslag på banan.

24 nationer finns representerade på den officiella banan i Tantolunden. Här känner Hollands landslag på banan. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Många betraktar bangolf som ett utdöende tidsfördriv för salongsberusade campinggäster. För andra är det blodigt allvar.

148 spelare från 24 nationer befinner sig just nu i ett höstlikt Tantogården och övar sin sving inför VM. Det blåser friskt från Årstaviken, under ett infotält hukar en slovensk damspelare medan hon äter en varmkorv. – Vi testar bollvarianter och drag. Varje banas karaktär är helt unik så det gäller att spela mycket varv. Men vi har fått mycket träningstid så det känns bra, senast under för-VM, säger vänsterspelande Jonas Gustavsson i det svenska landslaget.

Jonas Gustavsson är regerande världsmästare. Under VM i Odense för två år sedan sopade han banan med motståndet. Delvis, menar mästerskapets ”Media manager” Per Olsson, tack vare en rätt ovanlig omständighet. – Under Odense-VM var det filtbanor, en svensk konstruktion vilket gav oss en fördel.

Bangolf är ”ingen stor materialsport”, menar Per Olsson men tillägger: – Många spelare förvarar bollen i en strumpa innanför byxorna för att den ska hålla rätt temperatur och egenskaper.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro