ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stort snigelbeslag på flygplatsen i LA

Fredrik Tideman · 15 Jul 2014
Uppdaterad 15 Jul 2014
Totalt 67 jättesniglar hittades i två korgar.

Totalt 67 jättesniglar hittades i två korgar. Foto: US Customs and Border Protection


Tullen på flygplatsen i Los Angeles gjorde ett ovanligt beslag i början på juli – 67 afrikanska jättesniglar hittades i två picknick-korgar.

klar

Artikellänk är kopierad

De afrikanska jättesniglarna kan bli runt 20 centimeter långa.
De afrikanska jättesniglarna kan bli runt 20 centimeter långa.Foto: US Customs and Border Protection

Det var den första juli som tullen på flygplatsen LAX beslagtog de två picknick-korgarna som innehöll 67 levande afrikanska jättesniglar, skriver Los Angeles Times. Enligt tullen ska sniglarna ha vägt mer än 15 kilo totalt och man misstänker att de skulle tillagas och bli mat.

Sniglarna kom på ett plan från Nigeria och korgarna var på väg till en person i San Dimas, Kalifornien. Enligt LA Times har tullen tidigare stött på en eller två sniglar i bagage, men det här är det största beslaget hittills.

De afrikanska jättesniglarna är bland de största sniglarna i världen, de kan leva i tio år och bli runt 20 centimeter långa. Eftersom de kan bära parasiter som är skadliga för människor är sniglarna förbjudna i USA. Därför brändes sniglarna upp av det amerikanska jordbruksverket efter att de beslagtagits, skriver nyhetsbyrån AP.

Ärendet är under utredning, men personen som korgarna var på väg till kommer antagligen inte att straffas, säger Maveed Mirza på tullen till AP:

– Vi undersöker vad som har hänt, med det är inte troligt att det handlar om smuggling. När någon inte vet om att en vara är förbjuden i USA slutar det sällan med ett straff.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro