ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

STOUTR Svenskar gripna

Stockholm Patrick Ekstrand · 20 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Två svenska män som greps av polis i Thailand eftersom de saknade giltiga visum visade sig vara efterlysta av svensk polis. Den ene är en misstänkt storsmugglare av amfetamin och den andre ska ha smugglat stora mängder alkohol till Sverige.

Båda männen greps i semesterparadiset Phuket i södra Thailand och har förts till Bangkok i väntan på att de ska flygas till Sverige.

En av de gripna männen, en 44-åring hemmahörande i Göteborg, flydde från Sverige i maj förra året sedan han anhållits i sin frånvaro misstänkt för att ha smugglat in 50 kilo metamfetamin, skriver Aftonbladet.

Mannens pass återkallades när han försvann, men han lyckades ta sig till Thailand där han arbetade inom fastighetsbranschen, skriver tidningen.

Den andre mannen, en 33-åring, är hemmahörande i Gävle, säger Lena Larsson, kriminalinspektör på Rikskriminalpolisens enhet för internationellt polissamarbete. Nyhetsbyrån AFP rapporterar att mannen ska ha smugglat alkohol till ett värde av 19 miljoner kronor till Sverige.

Svensk polis har en sambandsman på plats i Thailand, men Larsson visste inte i går huruvida denne hade träffat de gripna svenskarna.

Hon säger att hon inte vet hur lång tid det tar innan männen kan vara i Sverige, men att det brukar gå relativt fort.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro