ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sträck ut en hand till vän utan jobb

Kristian Borglund · 6 Sep 2011
Uppdaterad 6 Sep 2011
Sophia Beronius (till vänster) fick bra hjälp i sitt jobbsökande av svägerskan Anna Björklund. – Jag kände mig mer drivande, säger Sophia.

Sophia Beronius (till vänster) fick bra hjälp i sitt jobbsökande av svägerskan Anna Björklund. – Jag kände mig mer drivande, säger Sophia. Foto: Henry Lundholm


Inga tips eller checklistor i världen kan kompensera för känslan att någon bryr sig.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Björklund, samtalsterapeut och coach i Stockholm, uppmuntrar oss alla att sträcka ut en hand till någon av våra bekanta som är utan jobb: – Att ha någon som är engagerad i jobbsökandet, som avsätter tid åt att lyssna, att vara bollplank och att vara vittne till alla ansträngningar, betyder oerhört mycket i den utsatta situation det är att vara jobbsökande, säger hon. Hon menar att det för jobbsökare ofta är skönare att ha en ”jobbsökar-buddy”, en stöttare, som följer ansträngningarna i jobbsökandet, än att ha tio vänner som alltid frågar ”Hur gick det med det där jobbet du sökte för tre veckor sedan?” eller att låta familjen dra det stora känslomässiga lasset. Nyligen var Anna Björklund själv jobbsökarbuddy åt sin svägerska Sophia  Beronius i hennes ansträngningar att hitta nytt jobb efter föräldraledigheten. – Till Anna kunde jag vända mig när som helst utan att känna att jag störde någon med mina bekymmer, säger Sophia. – Förutom uppmuntran, någon att bolla med kände jag mig mer drivande. Jag kunde ju inte gärna vara nonchalant och passiv på dagarna eftersom hon lade ner tid på mig och hade förväntningar på mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro