ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stred för IS i Syrien – misstänks för mord i Örebro

Filip Joelsson · 9 Jul 2018
Uppdaterad 9 Jul 2018
En man i 30-årsåldern, som tidigare stridit med IS i Syrien, är den fjärde att häktas för morden i Vivalla förra veckan.

En man i 30-årsåldern, som tidigare stridit med IS i Syrien, är den fjärde att häktas för morden i Vivalla förra veckan. Foto: TT


En man som tidigare stridit för Islamiska Staten i Syrien har nu häktats misstänkt för två mord i samband med skjutningen i Örebro förra veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Två män dog och en skadades allvarligt i samband med skjutningen i stadsdelen Vivalla i Örebro för en dryg vecka sedan.

Under måndagen häktades en man i 30-årsåldern, som tidigare deltagit i IS-strider i Syrien, på sannolika skäl misstänkt för mord i Örebro, skriver SVT.

Kommenterar inte IS-kopplingar

Varken åklagaren eller mannens advokat kommenterar eventuella IS-kopplingar.

– Jag väljer att inte svara alls, säger advokat Christoffer Olsson till SVT.

Enligt SVT har mellan 20 och 30 personer rest från just Vivalla för att ansluta sig till IS-styrkor i Syrien och Irak de senaste åren.

Bröderna omkom i strider – återvände till Sverige

Mannen som nu misstänkt för skjutningen i Vivalla ska ha kommit tillbaka till Sverige för några år sedan, efter att hans bröder omkommit under IS-strider, rapporterar SVT.

Mannen är den fjärde personen som häktas för morden i Örebro. Förra veckan häktades tre personer, 15, 22 och 31 år gamla, misstänkta för mord.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro