ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Strejken börjar märkas

Christina Blom · 23 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På akuten på Sahlgrenska har strejken börjat få konsekvenser. I går var patienterna fler än vanligt och köerna långa. – Det är naturligtvis besvärligt när en av tre akuter håller stängt, säger Ann-Christin Andersson, pressansvarig på Sahlgrenska. Vårdförbundets representanter fick i går höra av de sjuksköterskor som jobbar på Sahlgrenskas akut att väntetiderna blivit längre än normalt. – Men så måste det vara. En strejk som inte märks är det ingen mening med, säger Sineva Ribeiro, vice ordförande i Vårdförbundet i Göteborg.

En av dem som fick vänta i går var Jonas Persson.– Det märks att det är mer folk här än det brukar vara. Jag var faktiskt här förra veckan, och då var det inte alls så här mycket folk.

Men trots väntan tycker han att sjuksköterskorna gör rätt som strejkar. – Det är självklart att de ska ha mer lön. Jag förstår dem. Parterna förde i går samtal på lokal nivå, men än är ingen lösning på konflikten i sikte. I morgon ska det avgöras om strejken kan ses som samhällsfarlig. 

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro