ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Stress gör kvinnor mindre attraktiva

Angelica Lundberg · 24 Maj 2013
Uppdaterad 27 Maj 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Är du stressad så uppfattas du som mindre attraktiv. Det visar en ny studie där man kommit fram till att män bedömer kvinnor med högre stresshormoner som mindre attraktiva. – Stress kan dämpa möjligheterna till fertilitet, säger forskaren Markus Rantala vid universitetet i Åbo till Huffingtonpost.

Uppfattningen om vad som är attraktivt och inte är både individuell och kulturell men akademiforskaren Markus J Rantala och hans forskargrupp fotograferade 52 unga lettiska kvinnor och mätte blodvärden och fettprocent. 

Sedan fick 18 män ranka fotografierna på kvinnornas ansikten utifrån hur attraktiva de var. Resultatet visade att den snyggaste nunan inte tillhörde kvinnan med bäst immunförsvar utan kvinnor med låga nivåer av stresshormon upplevdes som mer attraktiva.

Även kroppsfett gick att koppla till samma studie. De smalaste och fetaste kvinnorna ansågs som minst tilltalande. 

– Stress, fetma och undervikt kan orsaka fertilitetsproblem, säger Rantala till Huffingtonpost, vilket skulle kunna förklara männens bedömning av bilderna och därmed resultatet.

klar

Artikellänk är kopierad

Angelica Lundberg
Angelica Lundberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro