ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Strömavbrott i södra Stockholm – förseningar i tunnelbanan

Linus Lindgren · 6 Feb 2018
Uppdaterad 6 Feb 2018

Foto: IBL


Stora delar av södra Stockholm drabbades under tisdagsmorgonen av ett strömavbrott. Över 21 000 hushåll, anläggningar och tunnelbanan berörs, rapporterar DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är främst området Hägersten-Liljeholmen som berörs av strömavbrottet. Under tisdagsmorgonen var det över 18 000 hushåll som berördes av avbrottet. Även Älvsjö är drabbat, med över 2.000 störningar i bland annat Långbro och Herrängen skriver Dagens Nyheter.

– Minst 22 000 hushåll och anläggningar är drabbade. Anledningen vet de inte än. Det är runt Hägersten, Liljeholmen och Västertorp. Det hände precis och personalen arbetar för fullt. Vi har ingen prognos just nu, men hoppas att det inte blir så långvarigt, säger Carola Hansius vid Ellevios presstjänst till tidningen.

Röda linjens tunnelbanelinje rullar igen, men förseningar och inställda avgångar väntas i delar av området. Tidigare under morgonen var det totalstopp på båda röda linjerna söderut från Liljeholmen.

– Vi uppmanar våra resenärer att hitta andra resvägar om man kan och hänvisar till sl.se eller vår app för mer information. Både vi och Ellevio jobbar för att få tillbaka strömmen så snabbt det går, säger Claes Keisu, till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro