ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Strömförbrukning på burk vann första pris

Aron Andersson · 5 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Enerjar kan bli ditt eget hemmabygge för att spara energi. 

Enerjar kan bli ditt eget hemmabygge för att spara energi. 


klar

Artikellänk är kopierad

Bygg din egen Enerjar och ta reda på hur mycket ström hårtorken egentligen drar.Nyligen avgjordes tävlingen Greener Gadgets Design Competition i New York. Syftet var att  inspirera till idéer på teknikprylar som är både innovativa och miljövänliga. Vinnare blev uppfinningen Enerjar, en väldigt enkel konstruktion som mäter din strömförbrukning.

– Ett av huvudmålen var att göra delarna lätta att komma över, och att kunna återanvända prylar, säger Matt Meshulam.

I en glasburk placeras sedan en display, mikrochip, lite resistorer och lite elektronik. Själva använde de en salsaburk för att öppningen där var lagom stor.

Så småningom ska man kunna beställa komponenter eller hela paket med allt som behövs via deras hemsida, dessa ska vara gratis.– En tanke är att du själv betalar frakten men sedan får pengarna tillbaka när du lägger upp ett foto på sidan.

Ett visst elektronikintresse är ett plus men det gäller att vara försiktig. Är Enerjar inkopplad när du petar bland sladdarna kan du skadas och till och med dö.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro