ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Student dödade tjuv med samurajsvärd

Tomas Lundin · 17 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

När inbrottstjuven kom tillbaka väntade studenten med ett samurajsvärd. Någon hade brutit sig in i 20-årige Washintonstudenten John Pontolilos hem och stulit två bärbara datorer och en tv-spelskonsol. Några timmar senare hörde studenten ljud från garaget. I stället för att ringa polisen tog han sitt samurajsvärd och gick ut i garaget, skriver Washington Post.Pontolilo menar att han blev han uppträngd i ett hörn av inbrottstjuven när han kom in i garaget.– Han stod i ett hörn och måttade ett kraftigt hugg med svärdet, antingen i panik eller av rädsla, säger en polistalesman till tidningen.Tjuven fick betala med sitt liv för att han bröt sig in i studentens garage. Hugget kapade nästan av handen och 49-åringen förblödde i garaget.Åklagaren ska nu ta ställning till om Pontolillo ska åtalas för att ha dödat inbrottstjuven.

Enligt en juridikprofessor som Washington Post talat med hänger det på om Pontolillo trodde att han var i livsfara. I så fall hade han rätt att bruka dödligt våld för att försvara sig.– Det spelar ingen roll om han använde ett svärd, en pistol eller en stekpanna.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro