ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Student i en klass för sig

Katarina Matsson · 19 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Pashraw Majed, 19, har redan hittat sin studentkostym och är smakråd åt kompisen Mamo Abdukadir. – Det här är den sjätte butiken vi går till, säger Pashraw. Själv satsar han på svart kostym, vit skjorta och svart slips, medan Mamo ska köra helsvart med väst. 

Pashraw Majed, 19, har redan hittat sin studentkostym och är smakråd åt kompisen Mamo Abdukadir. – Det här är den sjätte butiken vi går till, säger Pashraw. Själv satsar han på svart kostym, vit skjorta och svart slips, medan Mamo ska köra helsvart med väst.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

1 498 kr H & M
1 498 kr H & M
4 400 kr Filippa K
4 400 kr Filippa K
4 700 kr Acne
4 700 kr Acne
4 995 kr Gant
4 995 kr Gant

Nu ska här sjungas om studentens lyckliga dar – men först måste kostymen inhandlas. Cafés Daniel Lindström tipsar om hur du hittar den perfekta studentkostymen.

– Det är en stor investering, förmodligen det dyraste plagg du köper. Då tycker jag att man ska tänka på att man ska kunna använda den fler gånger, säger han.

I dag är utbudet stort och för den som inte vill lägga flera tusen har kedjorna billigare varianter. – Man kanske till och med kan köpa två så att man kan kombinera lite. Med en grå och en svart får man många olika kombinationsmöjlighe­ter, säger Daniel Lindström.

Det viktigaste är passformen. Var noggrann och låt dig inte stressas. Räkna med att kostymen kanske måste finjusteras – i butiken eller hos en skräddare. – Man ska kunna kräva av personalen att de hjälper en. Ofta sitter den inte perfekt direkt, en kavaj kan behöva tas in. Det är viktigt att den sitter bra vid axeln, säger Daniel Lindström.

– Jag tycker inte att man måste köpa en svart ko­stym. Eftersom det är sommar tycker jag att man kan kika på grått eller marinblått. En marinblå kavaj är fin att använda till jeans, säger Daniel Lindström.

Är man ute i god tid kan man beställa en måttsydd kostym. Ofta sys den i ett annat land, vilket gör att det kan ta upp till en må­nad innan du får den. Kostnaden är från cirka 5 000 kronor. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro