ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Student ljög om att hon var cancersjuk – döms till fängelse

Maja Schiöler · 22 Dec 2015
Uppdaterad 22 Dec 2015
Det var på college i den brittiska orten St Austell som eleven lärde känna läraren som hon utsatte för långtgående bedrägerier.

Det var på college i den brittiska orten St Austell som eleven lärde känna läraren som hon utsatte för långtgående bedrägerier. Foto: Alamy


Läraren gjorde allt för sin cancersjuka elev, som bara hade månader kvar att leva. Hon sa upp sig från jobbet och bekostade aktiviteter som den sjuka hade på sin bucket list. Men den nu 22-åriga studenten hade bara hittat på sjukdomen och döms nu till fängelse, skriver The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är ett konstigt men väldigt oroande fall, sa domaren Christopher Henry Clark när han förkunnade domen.

Den 16-åriga brittiska studenten manipulerade sin collegelärare genom att fejka att hon hade dödlig cancer, rapporterar The Guardian. Hon flyttade in till sin lärare efter att hon berättat att hon blev misshandlad av sina föräldrar och hade fått en dödlig cancer, med bara tre månader kvar att leva.

►LÄS MER: Bedrägerier mot äldre ökar kraftigt

Läraren sa upp sig från jobbet för att kunna ta hand om den sjuka. Läraren körde sin elev till sjukhuset varje dag för behandling. Det framkom senare att studenten hade suttit i pyjamas i sjukhuskaféet hela dagarna och lagt förband på sig själv.

Hon fick sin lärare att lägga ut 2000 pund, drygt 25 000 kronor, för att hon skulle ha möjlighet att förverkliga sin bucket list, en lista på saker att göra innan man dör.

►LÄS MER: 29-åringen ska dö på lördag – här uppfyller hon sin sista önskan

Dessutom påverkades lärarens relation med sin make så det ledde till skilsmässa. Sedan introducerade hon läraren för en ny kärlek på nätet. Men det var i själva verket studenten som hittat på det nya kärleksintresset. När ”han” ringde och uppvaktade läraren förvrängde eleven sin röst. Hon hittade också på att den nya kärleken hade cancer, och han ”dog” innan läraren fick chansen att träffa honom.

– Du har hjärtlöst manipulerat lärarens innersta känslor. Inget straff kan kompensera henne, sa domaren Christopher Henry Clark under domen.

Den nu 22-åriga studenten döms till fängelse i två år och åtta månader för stalking och för att ha skadat allvarlig skada. 

►LÄS MER: Lurade av man pengar – 115 gånger

klar

Artikellänk är kopierad

Maja Schiöler
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro