ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Student tvingade kursare strippa under pistolhot

Clarence Frenker · 28 Sep 2011
Uppdaterad 28 Sep 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Den 26-årige manlige KTH-studenten lurade in en kvinnlig kurskamrat i sin lägenhet efter en tenta. Därefter tog han fram en laddad pistol och tvingade henne att strippa framför en videokamera – annars skulle han skjuta hennes vänner och deras familjer.

Efter att ha hållits inlåst i flera timmar släpptes kvinnan till slut mot löfte om att inte berätta om händelsen. Hon hade under den tiden då försökt rymma fyra gånger och även försökt ta sitt liv med en elkabel i lägenheten.

Nu döms mannen till fängelse i ett år och sex månader för olaga frihetsberövande, olaga tvång och sexuellt ofredande.

Enligt kvinnan hade de varit vänner en längre tid och även studerat tillsammans i hemlandet Bangladesh när han i mars blev svartsjuk på hennes Facebookvänner. Han ska då, enligt kvinnan, ha planerat dådet och bland annat uppgett att han försökt leja en yrkesmördare.

Han ska i lägenheten bland annat ha sagt: – Jag har fixat detta för att hålla kvar dig här. Mannen, som nekar till brott, hävdar att det var kvinnan som tog initiativet till inspelningen, vilket rätten finner osannolikt.

Förutom fängelse döms mannen även att betala 25 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro