ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studentboende byggt i rekordfart

Anders Göransson · 28 Apr 2014
Uppdaterad 28 Apr 2014

Stockholm lider av akut brist på studentbostäder, men en del av lösningen finns nu på plats i Bredäng. Björksätra campus kallas området, som har byggts i rekordfart.

klar

Artikellänk är kopierad

–  För 1,5 år sedan hade vid det första förutsättningslösa mötet med exploateringskontoret. Nu står första etappen klar för inflytt. Det har mig veterligen inte hänt förut, säger Christer Wallensteen, vd på DAP Stockholm, som utvecklat bostäderna.

De 240 första lägenheterna får sina hyresgäster - gästforskare och studenter från KTH - inom en månad, och ytterligare 140 planeras i området. Husen har byggts med hjälp av prefabricerade moduler som nyckelklara kommit med långtradare från fabriken i Småland, lyfts på plats och monterats.

Ett tillfälligt bygglov var en förutsättning för att skynda på byggprocessen, som annars ofta tar 5-10 år. För närvarande hindrar en luftburen kraftledning att området planläggs permanent. Men ledningen ska grävas ner, vilket ska var klart senast 2018.

– Vi har redan inlett en diskussion om en permanentning av bostäderna, säger Christer Wallensteen.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro