ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studenten som aktiesparar till sitt drömboende

Sophie Lokko · 4 Apr 2014
Uppdaterad 4 Apr 2014

Hon satt i sitt första bolagsmöte som 15-åring. Nu sparar Emma Lund studiebidraget och extrainkomsten i aktier för att köpa en bostadsrätt efter examen. 
– Om vi studenter lägger lika mycket tid på att se över vår ekonomi som vi lägger på att borsta tänderna, då tror jag att vi skulle få det mycket bättre, förklarar hon.

klar

Artikellänk är kopierad

När Emma Lunds föräldrar inte kunde ge henne något sommarjobb, men lovade att hjälpa henne att skapa sig ett eget, startade hon tillsammans med sina bröder företaget Ticmera i tidiga tonåren. Emma blev engagerad i ekonomin, och fick som femtonåring lära sig att driva bolag. I dag läser hon första året på ekonomiprogrammet i Lund, och föreläser för Ung Privatekonomi. Hon titulerar sig gärna som ”sparnörd”.  – Jag lever på 8 000 kronor i månaden, och får en tusenlapp över från CSN som jag sparar. Dessutom har jag ett extrajobb, och lägger undan alla pengar därifrån. Jag tar alltid med mig lunch, bakar mitt eget bröd och cyklar överallt. Lyckligtvis är jag inte modeintresserad och köper sällan nya kläder. Skolböckerna lånar jag, och bor dessutom inneboende vilket drar ner min hyra. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Lokko
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro