ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studenter förbjuds att ta selfies

Linnea Holgersson · 3 Maj 2014
Uppdaterad 3 Maj 2014

För nyexaminerade studenter från universitetet i södra Florida kommer det inte bli många likes på studentdagen. De är nämligen förbjudna att ta selfies under sin examen.

klar

Artikellänk är kopierad

Studenterna på University of South Florida uppmanas att avstå från olämpligt beteende på sin examensdag, som att kliva, strosa, marschera eller ta selfies med universitetets president när de passerar scenen för att hämta ut sin examen.

– Vi vill att eleverna ska tänka på ceremonins värdighet. Det ska vara spännande, men det är en allvarlig akademisk ceremoni, säger Michael A Freeman, biträdande vice vd och dekanus för studenter på USF till Tampa Bay Times.

En enkel handskakning och ett professionellt taget foto är okej när studenterna ska ta emot sitt diplom. De studenter som tar en bild med sin mobiltelefon på scenen kan få disciplinära åtgärder och undanhållande av sin examen.

– Jag tycker synd om personen som står på tur efter den som ska ta en selfie, för då måste de vänta på sin stund. Det finns en tid och plats för att ta foton med presidenten som inte skulle hindra examensprocessen, säger Will Warmke, USF-studenternas vd.

En bakomliggande anledning är att 15 studenter tog selfies med UFS-presidenten under höstens examen och den räknas som en potentiell störning av vårens ceremoni.

LÄS ÄVEN: Här är katterna som tar selfies

Karl Lagerfeld: Selfies är elektronisk onani

Forskare: Därför är vi besatta av selfies

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro