ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studenter samlar in kläder till Malmös hemlösa

Johanna G Jimenez · 15 Nov 2013
Uppdaterad 15 Nov 2013

Har du en vinterrock eller ett par vantar som du inte behöver? Kanske är de något för studentföreningen ESN på Malmö högskola, som i dagarna samlar in vinterkläder till stadens hemlösa.

klar

Artikellänk är kopierad

Studenterna i studentföreningen ESN Malmö samlar in kläder på Gäddan, Malmö högskola.
Studenterna i studentföreningen ESN Malmö samlar in kläder på Gäddan, Malmö högskola.Foto: Kinga Lezanska Sjölin

Marisol Pérez ó Connor från Mexiko håller i insamlingen och har ordnat flera projekt för välgörenhet. Den här gången kändes det naturligt att göra något för Malmös hemlösa, förklarar hon.

– Det är hemskt att det finns hemlösa i Sverige som är så kallt på vintern. I Mexiko har vi många fattiga men de är sällan utan bostad. Vi hoppas att det här kan engagera fler studenter att tänka att även små handlingar spelar roll, säger hon och får medhåll av studenten Tashid Mahmud från Bangladesh.

– Sverige är sett som ett så välmående land, jag blev chockad när jag insåg att här fanns så många hemlösa. I Dhaka där jag kommer ifrån finns det väldigt många fattiga men jag hade inte räknat med att det skulle finnas något liknande här, säger Tashid.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro