ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studenterna: Diskutera lärarnas kompetens i stället!

Jenny Sköld · 20 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013
Erik Arroy är ordförande för Sveriges Förenade Studenter.

Erik Arroy är ordförande för Sveriges Förenade Studenter. Foto: SFS


Det är inte elevernas bristande förmåga som bör stå i centrum för debatten utan snarare lärarnas pedagogiska kompetens. Det anser Sveriges förenade studentkårers ordförande med anledning av Ebba Lisberg Jensens tidigare attack mot studenterna.

klar

Artikellänk är kopierad

De är slappa, tar för få poäng och har dålig inlärningsförmåga. De senaste dagarna har debatten om svenska universitetsstudenters bristande förmåga fått ny luft – nu senast i ett utspel från högskolelektorn  Ebba Lisberg Jensen, på fackförbundet SULFs hemsida.

Universitetslektorn Ebba Lisberg Jensens är ger där en alarmerande bild av universitetsstudenternas brister. Studenternas inlärningsförmåga jämförs bland annat med en 13-årings och hon berättar att hon i höstas tvingades underkänna två av tre på en tentamen.

– Nej, men eftersom undervisningen inte premieras i närheten så mycket som forskningen saknar de verktygen och förutsättningarna för att bedriva en pedagogisk verksamhet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro