ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studentfirande övergick i kaos – stor polisinsats i Göteborg

· 3 Jun 2016
Uppdaterad 3 Jun 2016
Stor polisinsats på Avenyn i Göteborg efter att ett studentfirande spårat ur.

Stor polisinsats på Avenyn i Göteborg efter att ett studentfirande spårat ur. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Knallskott kastades mot och från studentflak på Avenyn, och det finns även uppgifter om att man även har kastat sten mot polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En stor polisinsats krävdes på Avenyn i Göteborg under fredagen, rapporterar Expressen. Omkring 25 personer blev omhändertagna av polis för störande av allmän ordning, en person ska ha blivit misshandlad och en annan fördes till sjukhus. Ett tiotal polisbilar var på plats.

– Det finns uppgifter om att man har kastat sten på polis. Det kan uppfattas som kaosartat för allmänheten. Det är allmänt stökigt på platsen, säger polisens presstalesman Hans Lippens till Expressen.

15:45 på fredagseftermiddagen larmades polisen till Götaplatsen där några studentflak befann sig. Där ska såväl åskådare som studenter ha kastat knallskott mot studentflaken – och knallskott ska även ha kastats från studentflaken och ner mot passerande människor och uteserveringar.

Tre personer har gripits, bland annat på misstänkta för försök till våld mot tjänsteman.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro