ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studentflak i city stoppas

Anaïs González Cruz · 21 Mar 2012
Uppdaterad 21 Mar 2012
Nu är det slutåkt för studentflaken på Sergels torg.

Nu är det slutåkt för studentflaken på Sergels torg. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX


Polisspärrar ska sättas upp för att se till att förbudet efterföljs – och chansen att det upphävs till nästa år är liten.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu stoppar trafikkontoret studentflaken på Sergels torg och omgivande gator. I år kommer man att sätta upp polisspärrar på elva platser i city för att se till att förbudet efterföljs och att trafiken inte stockas igen.

– Om det bara tog någon dag vore det uthärdligt. Men det pågår under många veckor och det verkar som om alla tar vägen runt Sergels torg. Det blir väldigt svårt för bussar och annan trafik att ta sig fram, säger chefen för projektplanering på trafikkontoret, Kristofer Tengliden, till Dagens Nyheter.

Förbudet gäller dygnet runt under nästan hela studenttiden.

Chefen för trafikpolisen i city, CG Wrangel, tycker att trafikkontorets beslut är helt rätt. Enligt honom skräpar "flaktomtarna" ner, kastar ölburkar på folk och urinerar.

– Tyvärr, det är hur mycket som helst. Folk hör av sig och är fullständigt vansinniga, rutorna skallrar, de har jättemusikanläggningar på flaken, säger han till Dagens Nyheter.

Efter studentperioden kommer trafikkontoret att utvärda förbudet, men enligt Tengliden talar mycket för att avspärrningarna kommer att bli kvar. Nu i sommar startar också en mycket omfattande renovering av Sergels Torg, vilket innebär stora begränsningar för all trafik. Renoveringsarbetet kommer att pågå sju till åtta år och gör det mer eller mindre omöjligt för flaken att passera där.

klar

Artikellänk är kopierad

Anaïs González Cruz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro