ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studie: Dyrare bröllop slutar oftare i skilsmässa

· 16 Mar 2015
Uppdaterad 16 Mar 2015
Många par reser till Las Vegas för sitt bröllop. Här ett par som gifter sig den 11 november 2011.

Många par reser till Las Vegas för sitt bröllop. Här ett par som gifter sig den 11 november 2011. Foto: AP Photo/Julie Jacobson


Ett genomsnittligt bröllop i USA kostar idag 270 000 kronor. Men dyrare bröllop slutar oftare i skilsmässa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var över fem år sedan människor i USA lagt så mycket pengar på sina bröllop, skriver Washington post.

Enligt en studie gjord av medieföretaget XO Group, som bland annat äger bröllopssidan TheKnot.com, kostar ett genomsnittligt bröllop i USA kring 270 000 kronor. Och då är inte kostnaden för smekmånaden inräknad.

Men ett dyrt bröllop behöver inte betyda att äktenskapet blir lyckligare. En studie från Emory-universitet i Atlanta visar att det snarare är tvärtom.

►LÄS MER: Nu vill vi ha dyra bröllop

Undersökningen som gjordes på över 3 000 gifta personer visar att människor som lägger mer än 170 000 kronor på sitt bröllop skiljer sig 3,5 gånger så ofta som människor som bara spenderar hälften så mycket.

Siffrorna ses som ett tecken på att ekonomin börjat återhämta sig i USA, som drabbades hårt av finanskrisen 2008. Samtidigt visar studien att 45 procent av alla bröllopspar går över sin budget.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro