ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studie: En punkt i slutet av sms:et får dig att framstå som dryg

Niklas Sandberg · 9 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
Använder du en punkt vid slutet av dina sms? Det kan få dig att framstå som mindre uppriktig.

Använder du en punkt vid slutet av dina sms? Det kan få dig att framstå som mindre uppriktig. Foto: TT


Enligt en ny forskningsstudie framgår det att den som väljer att avsluta ett sms med en punkt framstår som mindre uppriktig och dryg. Forskarna kallar det att bedriva psykologisk krigsföring mot sina vänner.

klar

Artikellänk är kopierad

Tillhör du en av dem som stör dig på när din vän väljer att använda sig av punkter för att avsluta ett sms, eller är du kanske en av dem som envisas med att göra det?

En nyligen bedriven studie utförd av forskare, ledda av Celia Klin vid universitetet i Binghamton i New York, har nu bekräftat att användandet av en punkt i slutet av ett sms får dig att framstå som mindre uppriktig, skriver Washington Post.

►LÄS MER: Linda fick bluff-sms – anklagades för barnporrbrott

Forskarna gjorde ett test på 126 studenter genom att de fick titta på en rad olika sms-konversationer. Vid konversationer som avslutades med en punkt, angav studenterna att det sista svaret som gavs uppfattades som mindre uppriktigt.

Enligt Celia Klin och hennes forskarkollegor är detta ett tecken på att punkten i sms har fått ett eget liv. Det är inte längre bara det korrekta sättet att avsluta en mening på, det är ett sätt att bedriva psykologisk krigsföring mot dina vänner, enligt forskarna.

I en uppföljande forskningsstudie, som ännu inte har blivit publicerad, framgår det dock att utropstecknet får dig att framstå som ännu mer uppriktig och ärlig än vid avsaknad av punkt.

►LÄS MER: Så hjälper du flyktingarna med ett sms eller ett klick

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro