ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studie: Lukta vitlök så blir dejten lyckad

Niklas Sandberg · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015
Vitlök kan vara receptet på att lyckas på daten.

Vitlök kan vara receptet på att lyckas på daten. Foto: TT


En nya studie gjord av brittiska och tjeckiska forskare visar på att kvinnor hellre väljer män utifrån deras vitlökskonsumtion. Efter att ha luktat på svetten hos män som ätit vitlök respektive de som inte gjort det valde kvinnorna de män som hade vitlök i kroppen.

klar

Artikellänk är kopierad

Är du man och funderar att gå på en date den närmaste tiden? Svårt att välja mellan samlingen av parfymer och aftershave? Glöm dem. Nu blir valet lättare för dig. Ät bara rå vitlök och din date kommer bli mer än lyckad.

Det låter kanske helt befängt men enligt en ny studie som utförts av brittiska och tjeckiska forskare visar det sig att kvinnor hellre väljer en man som ätit vitlök efter dennes kroppslukt, skriver Daily Mail

Studien gick ut på att en grupp män fick äta rå vitlök, en annan grupp vitlökskapslar och en tredje grupp inget alls. Därefter fick samtliga män bära vaddar i armhålorna i tolv timmar för att deras svett skulle tas upp av vaddarna.

►LÄS MER: Nej, det är inte en väldigt gammal vitlök – det är en delikates

När en grupp kvinnor fick lukta på vaddarna enades de om att de män som hade ätit rå vitlök var de som kvinnorna helst drog till sig 

Forskarna föreslog att kvinnornas val troligtvis berodde på att lukten av vitlök, som innehåller mycket näring och är nyttigt för kroppen och för att motverka sjukdomar, gav en indikation om att mannen ifråga var väldigt hälsosam.

Kvinnornas val kan också bero på att vitlöken gör att svettlukten inte blir lika stark eftersom vitlöken reducerar antalet bakterier i svetten som orsakar dåligt lukt.

►LÄS MER: Vitlökshärva sprängd – ska ha smugglat tusentals ton till Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro