ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studie: Varma år ger sämre resultat i skolan

Filip Joelsson · 30 Maj 2018
Uppdaterad 30 Maj 2018
Undersökningen bygger på provresultat från tio miljoner gymnasieelever i olika delar av USA över en period på 13 år, och visar att elever presterar sämre vid varmt väder.

Undersökningen bygger på provresultat från tio miljoner gymnasieelever i olika delar av USA över en period på 13 år, och visar att elever presterar sämre vid varmt väder. Foto: Pixabay


Maj har varit rekordvarm i större delarna av Sverige, och kanske har värmen ställt till det för elever vid skolbänkarna. En ny amerikansk studie visar nämligen att elever presterar sämre i skolan under varma år, skriver BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Undersökningen bygger på provresultat från tio miljoner gymnasieelever i olika delar av USA över en period på 13 år.

Forskarna bakom studien menar att man för första gången kunnat visa på ett ”signifikant” samband mellan varmt väder och sämre studieresultat, skriver BBC.

Enligt studien, som gjorts av akademiker på Harvard, UCLA och Georgia State University, var den kritiska temperaturgränsen där studieresultaten började gå ned 21 grader. Vid  temperaturer över 30 grader kunde forskarna notera en betydande försämring bland elevernas provresultat.

Enligt forskarna visar studien att det är bevisat att koncentrationsförmågan, både i klassrummen, men också vad gäller hemläxor efter skoltid, påverkas av varmt väder.

Resultaten visade även att värmen hade en större påverkan på elever från socioekonomiskt utsatta områden. Enligt forskarna är en av förklaringarna bakom variationen i resultaten att tillgången på luftkonditionering är sämre i låginkomstområden.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro