ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Studie visar: Därför ska kvinnor slänga sig på soffan efter jobbet

Joel Linde · 27 Okt 2015
Uppdaterad 27 Okt 2015
Överläkare Ane Marie Thulstrup skulle gärna vilja skriva ut soffliggande på recept.

Överläkare Ane Marie Thulstrup skulle gärna vilja skriva ut soffliggande på recept. Foto: Alamy


En ny studie från Danmark visar att kvinnor har betydligt högre stressnivåer än män, och det finns goda anledningar för dem att unna sig en stund på soffan efter jobbet.

klar

Artikellänk är kopierad

En ny studie visar att kvinnor är betydligt sämre på att slappna av än vad män är. Urinprover avslöjar att kvinnor har mycket högre stressnivåer jämfört med män efter arbetsdagens slut.

Därför kommer nu rådet från överläkare Ane Marie Thulstrup vid Århus universitetssjukhus till alla kvinnor: Släng er på soffan när ni kommer hem.

►LÄS MER: Därför är kvinnorna mindre värda än männen på de nya sedlarna

– Stressnivåerna sjunker ganska snabbt för män efter jobbet, medan kvinnornas första nedgång kommer mellan klockan 22 och 23, säger hon till danska dr.dk.

Samtidigt visar en studie från organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, att kvinnor lägger i snitt 243 minuter på hushållsarbete varje dag, medan siffran för män är 186 minuter.

►LÄS MER: Forskaren: Kvinnor är inte mer känslostyrda än män

På yrkesmedicinska avdelningen på Århus sjukhus uppger 80 procent fler kvinnor att de lider av stress, vilket också leder till högre sjukfrånvaro.

– Vi har hört talas om att kost och motion ordineras, men jag säger alltid att vi måste ha soffa på recept också, säger Ane Marie Thulstrup.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro