ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stulen Da Vinci hittad – värd 100-tals miljoner

Mikael Hellmyrs · 4 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix:


klar

Artikellänk är kopierad

En Da Vinci-tavla värd över 330 miljoner har hittats. Polisen tror att det handlar om en tavla som stals under en djärv kupp.   

Oljemålningen Madonna With The Yarnwinder målades runt 1500-1510 av Leonardo da Vinci, rapporterar Sky News.  Fram till att den stals 2003 från slottet Drumlanrig Castle i Dumfries hade den funnits i familjen Buccleuch ägo i 200 år. Nu kan den alltså ha påträffats. Poliskällor bekräftar att en tavla har hittats och att tester ska avgöra dess äkthet.  – Nyheten att det kan vara den målning som stals från oss har välkomnats varmt av vår familj, säger nuvarande hertigen av Buccleuch. Målningen stals under en djärv kupp av tjuvar, förklädda till turister. Två män övermannade en kvinnlig anställd och plockade sedan ned tavlan från vägen innan de flydde i en vit VW Golf.   Konstkännare har uppskattat att målningen är en av de viktigaste som stulits i Storbritannien på 70 år.  FBI har haft den på sin ”10 most wanted” över stulen konst.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Hellmyrs
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro