ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stulen ryggsäck löste våldtäkt

Daniel Olsson · 2 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

• DNA-prov identifierade 43-åring efter elva år • Osäkert om han kan åtalas

klar

Artikellänk är kopierad

ERKÄNT. En 19-årig kvinna vaknade vid tvåtiden på natten den 3 mars 1996 av att en främmande man tagit sig in i hennes sovrum och smekte henne över kroppen. Under hot tvingades hon till samlag.Elva år senare häktades i går en 43-årig man för grov våldtäkt mot den unga kvinnan i en studentlägenhet i Krokslätt i Göteborg.

Mannen kunde bindas till händelsen tack vare ett DNA-prov som togs vid utredning av ett betydligt mindre allvarligt brott under hösten – en stöld av en ryggsäck.I måndags morse hämtades 43-åringen till förhör och han anhölls senare under dagen.– Han har erkänt våldtäkt av normalgraden, säger hans advokat Thomas Pettersson.Brottsrubriceringen spelar stor roll då preskriptionstiden för våldtäkt är tio år, medan grov våldtäkt skrivs av först efter 15 år. Skulle det visa sig att våldtäkten inte är att anse som grov går 43-åringen alltså fri.

Han lever ensam och har inga barn. Dagen före millennieskiftet 2000 greps han i sin bil på Mölndalsvägen inte långt från lägenheten där våldtäkten ägde rum 1996. Han blåste rött och dömdes senare för grovt rattfylleri. Av domen framgår att 43-åringen gått ner sig i ett allt allvarligare alkoholmissbruk under de senaste åren och han dömdes till behandling enligt den så kallade Minnesotamodellen. Hans företag har i dag lagts ner och han har flera skattemål och obetalda räkningar hos kronofogden.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro