ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stulet PS3 hittade hem

Kristoffer Rengfors · 12 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Polisen spårade konsolen över internet

klar

Artikellänk är kopierad

En brittisk man som fått ett begagnat Playstation 3 i present av sin fästmö fick en oväntat överraskning. Polisen knackade nämligen på och berättade att de spårat hans spelkonsol över nätet. Anledningen var att maskinen anmälts stulen av den tidigare ägaren, skriver Gizmodo. Dustin Wallers fästmö hade inhandlat maskinen från en pantbank, dit den uppenbarligen tagits av någon som införskattat den på ett mindre lagligt sätt. Eftersom Waller inte hade så bra koll på hur maskinen fungerade startade han bara upp den och började spela.

Men eftersom konsolen automatiskt startas med det sparade användarkontot loggade Dustin Waller in med den tidigare ägaren uppgifter. När den rättmätige ägaren anmälde maskinen stulen tog polisen hjälp av Sony som lyckades se att ägaren fortfarande loggade in. Det blev då en enkel match för Dustins internetoperatör att spåra maskinens IP-nummer och hitta adressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro