ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Stuntman brann i 45 sekunder – nära döden

Stefan Wikström · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012

En stuntman, som bland annat jobbat med Tom Cruise i Mission Impossible-filmerna, har berättat om hur nära han var att brinna till döds under en show i Tyskland, skriver The Local.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag har legat i koma tre gånger tidigare, men jag har nog aldrig varit så nära döden som då, sade han till tidningen efter händelsen.

43-åriga Heiko von der Schlippens skulle brinnandes dras bakom en van under en liveföreställning i Köln, Tyskland. När hans assistenter skulle släcka hans brinnande kropp fungerade inte brandsläckaren och panik uppstod. 

– Jag kunde inte resa mig upp, för jag var fastbunden. Jag kände hur det blev varmare och varmare och kände hur min hjälm smälte ihop med mitt ansikte, sade han.  

Schlippens hade själv undersökt att brandsläckaren fungerade innan det farliga stuntet, och hade ingen förklaring till varför den inte ville fungera när den som bäst behövdes.

Hans assistenter hittade tillslut en reservsläckare och efter att han brunnit i 45 sekunder kunde de släcka elden.

Trots den horribla upplevelsen kom Schlippens lindrigt undan med några få brännskador i ansiktet.

Foto: Youtube
klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro