ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SU sparar på allt – utom ledningen

Peter Löwendahl · 11 Okt 2013
Uppdaterad 11 Okt 2013
SU sparar på allt – utom ledningen

SU sparar på allt – utom ledningen Foto: TT Bild


Akuten i Mölndal stängde i sommar och personalen har jobbat dubbelpass för att patienterna ska få vård. Allt för att det måste sparas pengar. Samtidigt lägger SU:s direktör miljonbelopp på konferenser och konsulter.

klar

Artikellänk är kopierad

Senaste konferensen ledningsgruppen åkte på var i juni, en vecka efter att Mölndals akut tvingades stänga över sommaren, skriver GP.se. Kostnad: 120 000 kronor, där halva kostnaden gick till managementkonsult Pelle Snårelid som förberedde konferensen på ett spa-hotell. En konferens i januari gick på 60 000 kronor, även där gick halva summan till Pelle Snårelid.

– Internat har ett stort värde för oss. Då väljer vi de här ställena som inte ligger alltför långt bort och som är upphandlade av regionen. Det finns ett värde i att folk åker i väg och inte är nåbara utan kan delta till 100 procent, säger biträdande sjukhusdirektör Lars Grip till tidningen, eftersom sjukhusdirektör Barbro Fridén själv inte har velat svara på tidningens frågor.

GP skriver också att vad gäller de konsulter som sjukhusdirektören har tagit in har de inte upphandlats i konkurrens för att hitta det billigaste alternativet, något som inte måste ske för kostnader under 284 000 kronor. Det finns även restaurangnotor från en arbetssupé på Gothia Towers Heaven 23 i mars och en avtackningslunch på Dorsia i februari. Något personalen inte får ta del av.

– Att våra medlemmar springer på planeringsdagar och käkar lunch på SU:s bekostnad finns inte på kartan, vi har ingen personal och kan inte stänga för att ta planeringsdagar, säger Elisabeth Flygare, Vårdförbundet, till GP.se.

– Det kan väl hända att någon enhet beställer en tårta om det är någon som fyller 50 och att sjukhuset bjuder på något att äta när någon går i pension. Annars får vi tacka av kollegor som slutar på vår fritid och dela på kostnaden, säger Lotta Björk, Kommunal, till tidningen.

Barbro Fridén.
Barbro Fridén.
klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro