ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Succé för Metros gratis mobilspel

Metro · 24 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Metro Plays hemsida.

Metro Plays hemsida.


klar

Artikellänk är kopierad

Över 100 000 spelsessioner på en dryg månad - Metro Play har fått en rivstart. Förklaringen stavas G-R-A-T-I-S.– Det har gått över förväntan, säger Henrik Johansson, chef för affärsutveckling på Metro.Metro Play, som introducerades den 18 maj, är en tjänst som ger möjlighet att ladda ner spel till mobiltelefonen. Hittills har fler än 30 000 nedladdningar skett, och varje spel har spelats i genomsnitt cirka 3,5 gånger. Det ovanliga med tjänsten är att den inte kostar något.

Är det verkligen gratis på riktigt?– Metro tar ingen avgift, men för att komma åt dem måste du ladda ned dem till din mobil. Den kostnad som kan tillkomma är operatörernas taxor för datatrafik när du laddar ner ett spel samt när annonserna måste uppdateras. Ett spel "väger" ungefär 500 kB och uppdateringen av annonser var 24:e timme  du spelar ett spel, cirka 50 kB. Det är en bra ide att ta kontakt med sin operatör för att undersöka vilka datapaketerbjudanden de har.  

Hur tjänar Metro pengar på det här?– Genom annonser. Före varje spel visas fyra annonser – som går att klicka sig förbi - och efter spelet ytterligare en.

Fungerar alla spel på alla telefoner?– Nej, det gör de inte. När du går in visas bara de spel som din mobiltelefon stödjer. Vi jobbar löpande med att få så många telefoner som möjligt kompatibla med så många spel som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro