ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Succé för miljötaxi

Mikael Silberstein · 16 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
aroline Karlsson, 20 år hoppar in i en miljötaxi på Centralen. Hon tycker att alla taxiföretagen borde se till att bara använda miljöbilar.

aroline Karlsson, 20 år hoppar in i en miljötaxi på Centralen. Hon tycker att alla taxiföretagen borde se till att bara använda miljöbilar. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Allt fler offentliga företag väljer att åka miljötaxi. Och luften i Stockholm blir lite mindre förorenad. Var femte av Taxi 020:s bilar är en miljöbil. Hos den större konkurrenten Taxi Stockholm är det ungefär vart sjätte. Det har betydelse för hur ren luften är i Stockholm och på ett och ett halvt år har företaget minskat sina koldioxidutsläpp med tolv procent.

Kommuner, landsting och stat har haft ett tryck på sig i miljöfrågorna och är bäst på att beställa miljötaxi. – De privata företagen ligger en bit efter. De är dåliga på att ta fram riktlinjer och följa dem, säger Fredrik Scholander, miljöansvarig på Taxi 020. Det kan vara dyrare för företag med avtal om att alltid få åka miljötaxi. För privatpersoner kostar det däremot inget mer att välja en miljötaxi. Föreningen Gröna Bilister är kritiska mot företag som inte anstränger sig för att minska utsläppen. – De borde skärpa sig. Och den offentliga sektorn kan bli ännu bättre. Det är skattebetalarnas pengar som går till taxichaufförerna, säger talesmannen Mattias Goldmann.

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Silberstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro