ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sug efter Babian på skiva

Louise Jacobson · 2 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Conny Andersson, Anders Baeck, Christian Norefalk och Tobias Allvin i Babian bjuder inte längre sin publik på bananer. Det har blivit för dyrt.

Conny Andersson, Anders Baeck, Christian Norefalk och Tobias Allvin i Babian bjuder inte längre sin publik på bananer. Det har blivit för dyrt.


klar

Artikellänk är kopierad

Primitiv aprock, kilovis med bananer och floder av svett har gjort Babian till ett mytomspunnet liveband. Nu kommer ett ­efterläng­tat album. I två år har de gjort om­talade gig på festivaler och rockklubbar utan en tanke på att ge ut en skiva. Men i morgon kommer den –”Fullproppad, listtoppad, livrädd och uppstoppad”.  – Fans, arrangörer och ­bransch­folk har legat på. Skivan gör vi för att dokumentera livespelningarna. Jag har aldrig känt ett sådant sug efter att spela in skiva, säger Tobias Allvin, 34, som tidigare spelat i Tummel. De är rutinerade Malmömusiker i 30-årsåldern som fann varandra i lusten att spela garagerock i stil med 60-talsbanden The Sonics och MC5. The Hives och The Hellacopters har gjort det förr, Babian är ensamma om att sjunga på svenska. De jämförs med Bob Hund. – Bob Hund har inte be­tytt något för hur bandet låter även om vi lyssnar på dem privat. Vi har jämförts med skånska ikoner som Kal P Dal och Peps Persson. Sjunger man på skånska tror folk att det är något slags statement, fast man bara sjunger på sin dialekt. Har bandet en filosofi är det: Bejaka apan inom dig.– Vi vill tillbaka till djungel­mentaliteten, den ex­troverta rock’n’rollen med musiker som nästan dog på scen och tjejer som svimmade i publiken, säger Tobias Allvin. Bananer har blivit för dyrt; bjuder ni på något annat?– Ett ännu mer taggat band. Det känns som att vi är på gång som satan.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro