ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sugen på hamburgare? Varför inte testa gröt med kyckling i stället?

Patrick Ekstrand · 7 Jul 2014
Uppdaterad 7 Jul 2014
McArabia – Egypten Grillad pannbiff med tahinisås (den vita såsen som inte är vitlökssås på svenska kebabhak).

McArabia – Egypten Grillad pannbiff med tahinisås (den vita såsen som inte är vitlökssås på svenska kebabhak).


Ett säkert tips för utlandsresenären som har tröttnat på att peka sig fram genom menyer med främmande bokstäver är att slinka in på närmsta McDonald's-restaurang. För där är maten som hemma, eller?

klar

Artikellänk är kopierad

Det är lätt att tro att en burgare alltid är en burgare, oavsett var i världen man befinner sig.  Riktigt så enkelt är det inte.

Var beredd på att möta en värld där hamburgerbröden kan vara svarta och där burgaren kan bestå av fläskkött. Den som råkar befinna sig i Malaysia kan till exempel beställa risgrynsgröt med strimlad kyckling och lök – något som är bra att veta om du inte ser vad bilden som ska illustrera rätten Bubur ayam föreställer.

Black & White burger – Kina 
  
   I Kina, Hongkong och Taiwan finns Black burger. Bläckfiskbläck ger brödet dess udda färg och mellan halvorna ligger bland annat potatismos, bacon och tryffelolja – dock inte äkta. White burger  ser inte lika spännande ut – och är det inte heller även om den också innehåller potatismos.
Black & White burger – Kina I Kina, Hongkong och Taiwan finns Black burger. Bläckfiskbläck ger brödet dess udda färg och mellan halvorna ligger bland annat potatismos, bacon och tryffelolja – dock inte äkta. White burger  ser inte lika spännande ut – och är det inte heller även om den också innehåller potatismos.Foto: I Kina, Hongkong och Taiwan finns Black burger. Bläckfiskbläck ger brödet dess udda färg och mellan halvorna ligger bland annat potatismos, bacon och tryffelolja – dock inte äkta. White burger  ser inte lika spännande ut – och är det inte heller även om den också innehåller potatismos.
Potato Bacon Pie – Japan 
  I Japan är det inte lika avancerat, men även där finns rätter som inte finns i Sverige. Vad sägs om potato bacon pie? Typ som äppelpajen, men där äpplena är utbytta mot potatismos och bacon.
Potato Bacon Pie – Japan I Japan är det inte lika avancerat, men även där finns rätter som inte finns i Sverige. Vad sägs om potato bacon pie? Typ som äppelpajen, men där äpplena är utbytta mot potatismos och bacon.
Georgie Pie Steak Mince 'N' Cheese Meal – Nya Zeeland 
  Örikena i Stilla havet verkar gilla paj. I Nya Zeeland kränger "Donken" köttpaj.
Georgie Pie Steak Mince 'N' Cheese Meal – Nya Zeeland Örikena i Stilla havet verkar gilla paj. I Nya Zeeland kränger "Donken" köttpaj.
McLobster – Kanada 
  Hummer är detsamma som lyxrestaurang i Sverige. I Kanada kan man beställa en McLobster tillsammans med sin milkshake.
McLobster – Kanada Hummer är detsamma som lyxrestaurang i Sverige. I Kanada kan man beställa en McLobster tillsammans med sin milkshake.
Bubur Ayam – Malaysia 
  Får det lov att vara lite risgrynsgröt med kyckling?
Bubur Ayam – Malaysia Får det lov att vara lite risgrynsgröt med kyckling?
klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro