ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sundbyberg växer mest i Stockholm

Mimmi Epstein · 19 Feb 2014
Uppdaterad 21 Feb 2014

Sverige växer. Av de 15 kommuner i landet där befolkningen ökade mest förra året ligger tio i Stockholms län. I topp hamnar Sundbybergs kommun där folkmängden ökade med 4,5 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

I Stockholm ökade folkmängden i alla kommuner under 2013. Stockholms stad växte andelsmässigt med 1,9 procent vilket innebär en ökning med 16 465 personer. Att jämföra med Sundbybergs ökning på 4,5 procent som motsvarar 1833 invånare.

– Ett av skälen till att vi hamnar i topp är att vi bygger mest i hela landet. Vi är stolta, för det behövs fler bostäder i Stockholm. En hel del trötta kommunalråd i regionen tycker att Stockholm är färdigbyggt. Det är ett jätteproblem, säger Jonas Nygren, (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Den Stockholmskommun där befolkningen ökade minst i fjol var Norrtälje, med 0,4 procent.

– Vi har haft ett födelseunderskott och många äldre i kommunen har gått bort. Det här var ett av våra sämre år, men siffrorna kommer att vända. Just nu bygger vi jättemycket, säger Kjell Jansson, (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrtälje. 

I hela landet ökade befolkningen i 206 kommuner förra året, och minskade i 84.  Totalt ökade Sveriges befolkning med 88 971 personer och den sista december i fjol var vi 9 644 864 invånare.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro