ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Supercannabis” gör intåg i Sverige

Metro · 27 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014

En ny, extra potent form av cannabis har kommit till Sverige. Den innehåller mer än tre gånger så höga halter som normalt av THC, ämnet som skapar ruset.

klar

Artikellänk är kopierad

” Det farliga är att risken för akuta psykoser och andra psykiska biverkningar blir större. Den starka cannabisen ökar också risken för beroende,” säger Kai Knudsen, överläkare på Sahlgrenska sjukhuset.
” Det farliga är att risken för akuta psykoser och andra psykiska biverkningar blir större. Den starka cannabisen ökar också risken för beroende,” säger Kai Knudsen, överläkare på Sahlgrenska sjukhuset.Foto: TT

I februari gjorde tullen i Malmö sitt första beslag av den extra kraftiga cannabisen, skriver Aftonbladet. Fyndet gjordes i reservhjulsbaljan till en bil , där man hittade 9,9 kilo av extremdrogen, varvid en 25-årig dansk man greps. THC-halten uppmättes till 32-33 procent, att jämföra med den ”normala" nivån på cirka 10 procent.

– Så höga halter har vi aldrig tidigare sett, säger Lars Hansson, Tullverkets narkotikaexpert, till tidningen.

Sedan dess har ytterligare två liknande beslag gjorts. Utvecklingen med allt mer potent cannabis oroar.

– Det farliga är att risken för akuta psykoser och andra psykiska biverkningar blir större. Den starka cannabisen ökar också risken för beroende, säger Kai Knudsen, överläkare på Sahlgrenska sjukhuset.

Den 25-årige danske mannen dömdes i onsdags till tre års fängelse för grov varusmuggling.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro