ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superentreprenörerna avslöjar: Här är våra bästa misstag

Anna Åslund · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
Ida Backlund, Fabian Bengtsson och Elisabeth Thand Ringqvist är alla entreprenörer som misslyckats någongång.

Ida Backlund, Fabian Bengtsson och Elisabeth Thand Ringqvist är alla entreprenörer som misslyckats någongång. Foto: Rapunzel of Sweden/All over press/Svenska riskkapitalföreningen


De satt alla med i årets jury och utsåg vinnarna i tävlingen Entrepreneur of the year 2018. Men trots att de kommit på smarta affärsidéer och driver framgångsrika företag betyder det inte att karriären alltid gått spikrakt uppåt. För Metro berättar de om misstagen som i slutändan ledde till något bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Fråga: Vilket är ditt bästa misstag?

Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande för Svenska riskkapitalföreningen

– När jag satsade allt på att komma in på personval i riksdagen i Stockholm. Alla vet att det är omöjligt men jag tänkte att borde gå. Men jag kom inte in och lärde mig ändå så otroligt många saker om att samla in pengar och få folk att jobba på entusiasm. Och tur att jag inte kom in – då hade jag ju inte hittat tillbaka till entreprenörskapet.

Fabian Bengtsson, styrelseledamot Netonnet

– Jag har misslyckats hundratals gånger. Men samtidigt har jag aldrig tagit åt mig eller fastnat i mina misslyckanden. Istället har jag försökt att bara köra på.

Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden

– Jag skulle vilja påstå att alla de misstag jag gjort, och alla de motgångar jag upplevt, har varit otroligt lärorika.

Peter Bronsman, vd för Kopparbergs

– Det var när jag ramlade över bord i Indiska oceanen då jag jobbade på ett fartyg. Jag räddades och kom i land. Jag läste sedan om att Kopparberg bryggerier skulle stängas, så jag köpte det. Kändes mer tryggt att vara på land än på ett fartyg.

Johan Löf, grundare och vd för Raysearch

– Jag hade gärna haft ett bra misstag men dessvärre har jag inga sådana. Men jag försöker att alltid lära mig av vartenda misstag jag gör, så på det sättet finns det något bra hos dem alla.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro