ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Superentreprenörerna: Här är egenskaperna som gjorde oss framgångsrika

Anna Åslund · 12 Feb 2018
Uppdaterad 13 Feb 2018
Enligt Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden, måste du känna passion för det du gör om du vill kunna inspirera andra.

Enligt Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden, måste du känna passion för det du gör om du vill kunna inspirera andra. Foto: Rapunzel of Sweden


Vad krävs egentligen för att bli framgångsrik i det du jobbar med? Enligt årets jurymedlemmar i tävlingen Entrepreneur of the year är det både en stor dos med nyfikenhet och envishet som tagit dem dit de är idag.

klar

Artikellänk är kopierad

Fråga: Vilka egenskaper har gjort dig framgångsrik i rollen som entreprenör?

Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande för Svenska riskkapitalföreningen– En sjuklig nyfikenhet och ett huvud som alltid tänker på hur saker och processer ständigt kan förbättras. Och att jag lever och tror på devisen att bjuda på mina egna kontakter och nätverk eftersom jag tror att det kommer tillbaka i någon form senare.

Fabian Bengtsson, styrelseledamot Netonnet– Mina främsta egenskaper är att jag är envis och kreativ. Jag tror att det är två nyckelegenskaper när man satsar på en entreprenörskarriär. Dessutom tycker jag att det är viktigt att ha en stor portion humor.

Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden– Det jag har fått höra från andra är att jag är en inspiratör. Jag är mycket passionerad kring det jag gör och jag har lätt att få med mig människor i mina projekt.

Peter Bronsman, vd för Kopparbergs– För mig handlar det om att aldrig ge upp. Det är lättare att säga och ibland svårare att göra, men jag tror att just det faktum att aldrig ge upp upp är en egenskap som gjort mig till den entreprenör jag är idag.

Johan Löf, grundare och vd för Raysearch– Det jag framförallt tycker kännetecknar just mig som entreprenör är att jag är uthållig, analytisk och driven. Dessa tre egenskaper har bidragit till att jag lyckats med mitt entreprenörskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro