ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superföretagarnas tips samlade i ny bok

Kristian Borglund · 25 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Gustaf Oscarson är aktuell med boken ”Mind your own business”.

Gustaf Oscarson är aktuell med boken ”Mind your own business”. Foto: Lotta Imberg


• Gustaf Oscarson ville lyckas i livet och med sitt företag • Han jagade rätt på 50 av Sveriges mest framgångsrika människor • Hans fråga till dem löd: Hur gör man?

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Oscarson, 26, var nyligen med i SVT:s ”Draknästet”, är grundare till företagarsajten Nyttforetag.com och anordnar inspirationsdagen Driva företag.Som många andra vill han bli framgångsrik:– Den bästa genvägen är att få framgångstips från dem som verkligen har lyckats, så jag ringde upp de 50 personer som jag beundrar allra mest, och bad dem dela med sig av sina hemligheter.

Resultatet blev totalt 2 500 tips, samlade i boken ”Mind your own business” som utkommer i dagarna.

Vad är essensen av alla tips?– Det är främst tre egenskaper som skiljer dessa otroligt framgångsrika män­­niskor från andra. För det första är de extremt fokuserade. För det andra vågar de hela tiden gå utanför sin komfortzon, och slutligen ser de lösningar där de flesta ser problem. 

Vilket tips har varit mest värdefullt för dig själv?– Att utmana mig själv varje dag. Jag driver ett före­tag med stora planer, och då måste jag hela tiden vara modig och målmedveten. Att läsa om tips är en sak, att tillämpa dem på riktigt kan vara värre.

Vilket råd har du själv svårast att tillämpa?– Allt handlar om att fokusera. Jag har haft tusen bollar i luften tidigare, nu vet jag att framgång kommer när jag fokuserar 100 procent på en sak.

Foto: Scanpix

Framgångsrecept

Här är några av Gustaf Oscarsons favorittips.

Kjell A Nordström: ”Du behöver ha tokfokus och vara lite manisk för att lyckas.”Isabella Löwengrip alias Blondinbella: ”Se varje dag med nyfikna ögon, då blir allt roligt och effektivt.”Bert Karlsson: ”Blanda aldrig ihop känslor och affärer.”  Laila Bagge: ”Var beredd att jobba 24 timmar om dygnet. Annars är du ute på hal is.”Sven Hagströmer: ”Det räcker inte att ha rätt, se till att du får rätt!”Charlie Söderberg ”De som är rika i världen är det för att de satsar först.”Anna Skipper ”Balansera arbete, vila och fritid. Kroppen älskar regelbundenhet, och en bra balans är åtta timmar av vardera.”

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro