ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superhyllad skräckmästare

Anneli Sandberg · 3 Mar 2011
Uppdaterad 15 Dec 2014
Metro träffade den svenske succéskräckregissören Mikael Håfström, 50.

Metro träffade den svenske succéskräckregissören Mikael Håfström, 50. Foto: Martin V Johansson


Mikael Håfström är aktuell med hyllade Ritualen” – där han jobbar med Anthony Hopkins Men att vara stor i Hollywood är ingen dans på rosor. ”Det är en kamp att hålla sig kvar”, säger succésvensken.

klar

Artikellänk är kopierad

”Strandvaskaren”, ”1408” och nu ”Ritualen”. Det är intet för intet som den svenske regissören Mikael Håfström ibland kallas för skräckmästaren på nätsajter. Själv vill han inte kalla ”Ritualen” för en skräckfilm utan mer en psykologisk thriller. Men du verkar ändå dras till skräckfilmer? – Jag har alltid känt mig dragen till skräck av den enkla anledningen att jag blir rädd. Jag gillade att utsätta mig för det redan som barn även om jag ofta ångrade mig efteråt då jag fick svårt att sova. Och den här känslan har jag burit med mig i mitt professionella liv, säger han. I jobbet med ”Ritualen” fick han uppfylla en gammal dröm. – att jobba med skådespelaren Anthony Hopkins. – Han är ju en superbegåvad skådis men också en generös och rolig person att tillbringa sin tid med. Han tillför sin roll så otroligt mycket, ögonen, rösten, förmågan att hitta nya lägen. Jag har alltid beundrat och fascinerats av honom. Mikael Håfström bor i London med sin familj, men jobbar en hel del i Los Angeles.Är det svårt att lyckas i Hollywood? – ”Ondskan” blev väldigt populär i Hollywood och det blev en lätt biljett in. Jag åkte till Los Angeles och togs emot med öppna armar. Men det är en kamp att hålla sig kvar. Det är en hård bransch och hård konkurrens men det gillar jag. Man måste kämpa och försöka röra sig framåt. Men jag tar inget för givet. När ska du jobba på hemmaplan igen? – Det vet jag faktiskt inte. När tillfälle ges.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro