ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Supermamman Jessica, 32, slog maratonrekord – med barnvagn

Aron Andersson · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015
32-åriga Jessica Bruce rekommenderar alla nyblivna mammor att springa med sina barn.

32-åriga Jessica Bruce rekommenderar alla nyblivna mammor att springa med sina barn. Foto: David Hartley


Jessica Bruce, 32, sprang maratonloppet på tre timmar och 17 minuter – med barnvagn. Sju månader gamla Daniel sov nästan hela loppet.

klar

Artikellänk är kopierad

På söndagen deltog 32-åriga Jessica Bruce, tillsammans med sin sjumånaders bebis, i Abingdon Marathon utanför Oxford i Storbritannien. Hennes tid i loppet, med barnvagn, är nytt världsrekord.

– Vi hade blöjbyte och ett punkteringskit med oss, men vi behövde det inte. Vi stannade aldrig, säger Jessica Bruce till brittiska Telegraph.

Hennes sluttid blev tre timmar, 17 minuter och 52 sekunder, vilket innebär ett nytt världsrekord. Det senaste som finns noterat i Guinness rekordbok är tre timmar, 31 minuter och 45 sekunder.

►LÄS MER: Hariette, 92, överlevde cancern – nu ska hon springa maraton

Än så länge har organisationen inte godkänt det nya rekordet, något som Jessica Bruce nu väntar på. Även om loppet är ganska platt har hon tränat i backar eftersom det är tyngre att springa med vagnen.

– Du märker minsta lilla lutning, säger hon till Telegraph.

Hennes privata rekordtid på maraton är under tre timmar, 2 timmar och 58 minuter för att vara exakt. Att springa med barnvagn är något hon gärna rekommenderar.

– Det har en liknande effekt som att köra bil i det att han ofta somnar. Jag kan rekommendera det för alla nyblivna mammor – bebisen älskar den friska luften och det gör honom tröttare. Det gör stor skillnad, säger hon.

►LÄS MER: 105-åringen satte nytt världsrekord på 100 meter

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro