ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superminirum på Vandringshotellet

Olle Warnhammar · 9 Okt 2013
Uppdaterad 9 Okt 2013

Nu ska Göteborgsturisterna knös in i superminirum, när STS bygger boende i centrala stan. Men de får också sjungande korridorer, inredda som vandringsleder i naturen. Det nya hotellet öppnar till våren.

klar

Artikellänk är kopierad

Blandningen mellan vandrarhemmet och hotellet, som ska drivas av Svenska turistföreningen (STF), är tänkt att ha lösningar som passar alla tänkbara turister som kommer till Göteborg.

– Vi riktar oss till både barnfamiljer, affärsresenärer och unga, säger Fredrik Kihlberg, platschef på STF.

Ett av sätten att få ner priserna på rummen, men samtidigt erbjuda boende i centrala stan, har varit att göra vissa rum så små som nio kvadratmeter.

– Rummen ska vara som små kryp in mitt i stan. Vi har inspirerats av små husvagnskupéer och hytter på fartyg, säger inredningsarkitekt Susann Wessely Gromark som är ansvarig för vandrarhotellets kompakta inredning.

Hon menar att man försökt bygga så tajt som möjligt, utan att göra det för trångt, för att få folk att gå ut på stan eller umgås i den eldstadsförsedda lobbyn.

– Det blir ett väldigt personligt hotell där man kan umgås med varandra och inte bara sitta på sitt rum, säger Susann Wessely Gromark.

Hotellet säger sig vara det första vandringshotellet, alltså blandning mellan hotell och vandrarhem, i Norden och ska ligga på hörnet mellan Drottninggatan, Fredsgatan och Östra larmgatan. Hotellets korridorer är uppbyggda som vandringleder över Sveriges tre landsdelar med fågelsång i Götaland på våning ett, djurläten i Svealand på våning två och fjälltoppar på tredje våningen. 

Fakta Vandrarhemshotellet i Göteborg

Adress: Vasakronas fastighet, Drottninggatan 63

Våningar: Tre

Rum: 102

Bäddar: 304

Minsta rum: 9 kvadratmeter och upp till 25 kvadratmeter.

Öppnar: Har börjat byggas och öppnar den 28 mars 2014.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro