ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Supermodell kommer ut som transkvinna

Clara Guibourg · 25 Jul 2014
Uppdaterad 25 Jul 2014

Foto: Facebook/Andreja Pejic


Australiensiska modellen Andreja Pejic kommer ut som transkvinna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Modellen har tidigare gjort succé med sin androgyna stil som tillåtit henne att som manlig modell bära både kvinnliga och manliga plagg på catwalken.

När hon nu kommer ut offentligt blir hon en av flera modeller som nyligen kommit ut som transpersoner, skriver nättidningen Jezebel, som listar även Isis King, Lea T och Carmen Carrera som andra exempel. 

– Jag höll mina drömmar och min fantasi för mig själv, och blev rätt bra på att spela pojke. Men jag dolde vem jag egentligen var, säger Andreja Pejic till People, om varför hon valt att ta det här steget.

Pejic berättar även i en öppenhjärtig intervju med Style att hon redan som trettonåring visste att hon identifierade som kvinna. Modellkarriären gjorde dock att hennes könskorrigering fick vänta.  

– Androgyniteten blev ett sätt att uttrycka min femininitet utan att behöva förklara allt för folk, säger hon till tidningen.  

Från och med nu kommer hon uteslutande att modella kvinnokläder. På sin Facebooksida har Andreja Pejic lagt upp en selfie och ett budskap till sina fans:

”Som transkvinna hoppas jag kunna visa att efter transitionen (en livräddande process) så kan man vara lycklig och framgångsrik i sitt nya kapitel, utan att behöva stöta bort sitt förflutna.”

Foto: TT
Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro