ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superspionen misstänks ha skjutit vårdare i ansiktet

Gustaf Eriksson · 21 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013
Superspionen misstänks ha skjutit vårdare i ansiktet Stig Bergling 2003.

Superspionen misstänks ha skjutit vårdare i ansiktet Stig Bergling 2003. Foto: Scanpix


Den spiondömde Stig Bergling misstänks för ha skjutit en sjukvårdare i ansiktet efter ett bråk, rapporterar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Skottdramat ska ha inträffat på ett sjukhem i Stockholm i tisdags, där Stig Bergling vårdas. I samband med ett bråk om respekt misstänks den 76-åriga Stig Bergling, som numera heter Stig Sydholt, ha avfyrat ett luftvapen. Enligt Expressen träffade skottet en vårdare i ansiktet. 

Vapnet uppges ha varit ett "Soft Air-gun". Innan skottet ska Bergling ha hotat vårdaren med att det var ett riktigt vapen. 

Flera personer bekräftar för Expressen att en person har skottskadats på hemmet.  – Det finns en massa påståenden i anmälan som vi måste gå igenom för att se exakt hur det har gått till, säger kommissarie Bengt Carlsson på Citypolisen till tidningen. 

Polisinspektören Stig Bergling dömdes 1979 för grovt spioneri till livstids fängelse.  Han hade då i hemlighet arbetat för dåvarande Sovjetunionen. I flera år jagades han världen över efter att han rymt från en permission.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro