ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Superspionen om skottet: "Jag ville ge utropstecken"

Gustaf Eriksson · 22 Mar 2013
Uppdaterad 22 Mar 2013
Superspionen om skottet: "Jag ville ge utropstecken" Stig Bergling 2003.

Superspionen om skottet: "Jag ville ge utropstecken" Stig Bergling 2003. Foto: Scanpix


Spiondömde Stig Bergling misstänks ha skjutit en vårdare i ansiktet med ett Soft Air-gun. Nu berättar han själv om händelsen. – Jag ville ge utropstecken åt mina ord.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i tisdags som 76-åriga Stig Bergling, som 1979 dömdes för grovt spioneri efter att i hemlighet ha arbetat åt Sovjet, var inblandad i ett skottdrama på det sjukhem i Stockholm där han vårdas. 

Enligt Expressen ska Bergling ha skjutit en vårdare i ansiktet med ett Soft Air-gun efter ett bråk. 

Nu berättar superspionen, som numera heter Stig Sydholt, själv om händelsen. Till Aftonbladet säger han att han sköt in i väggen.  – Som vanligt har det fått stora proportioner. Men när det gäller mig blir det ofta lite uppblåst. Det var inget märkvärdigt alls, säger han till tidningen. 

Bergling förnekar att vårdaren blev träffad av skottet.  – Han gjorde ett litet sår själv med en kulspetspenna, så att det skulle se ut som om det var kulan som hade träffat honom.

Vårdaren ska ha haft synpunkter på hur den förre spionen betedde sig och såg ut. Det gjorde Stig Bergling provocerad.  – Jag orkade inte hålla på att tjafsa med honom mer. Han hade varit störig i flera månader, säger han.

Stig Bergling säger till Aftonbladet att han använder pistolen för att skjuta prick i sitt rum

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro