ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Supervulkanpizzan: Ingen klarar att äta den själv

Joel Linde · 24 Nov 2015
Uppdaterad 24 Nov 2015
Christian (vänster) och pappa Simon Kachoa, som här presenterar den nya supervulkanpizzan.

Christian (vänster) och pappa Simon Kachoa, som här presenterar den nya supervulkanpizzan. Foto: Privat, Pizzeria Tullen


Pizzan mäter ungefär 80 centimeter i diameter och kostar 399 kronor. På den kan du lägga precis vad du vill, och dela på minst 4-6 personer. "Farsan säger att det är omöjligt att äta den själv", säger Christian Kachoa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i juni i år som vulkanpizzan från Piteå erövrade Sverige. Den nådde bland annat pizzeria Tullen i Enköping, där den lokala specialiteten var en enorm pizza vid namn Biggest winner. Häromdagen parade de båda pizzorna sig och bildade supervulkanpizzan – lika stor som deras tidigare, fast med vulkanpizzans koncept.

– Det är lite som tapas, med olika partier, säger Christian Kachoa, 23, som var med och grundade pizzerian med sin pappa Simon.

►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet

Att använda sig av sociala medier har blivit allt vanligare för pizzeria Tullen, och i det här fallet var det en kund som fotograferade sin supervulkanpizza. Han skickade bilden till Simon och Christian, som la upp den på pizzerians Facebooksida. Efter det har flera medier hört av sig, och hundratals personer och gillat och kommenterat bilden.

Till pizzan används fyra vanliga degar, och kunden får själv välja precis vad som ska läggas på. Christian tror att den räcker till minst 4-6 personer.

– Farsan har ju sagt nu att det nästan är omöjligt att en person kan äta den, då har ju folk börjat prata om det och tagga varandra och skriver ”I accept the challange”. Det är skitroligt när det uppmärsammas lite vad som händer runtom i Sverige, säger Christian.

►LÄS MER: Efter nutellapizzan – nu är fruktcocktailpizzan här

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro