ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Surfade porr när börsen kraschade

Tomas Lundin · 23 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Samtidigt som president Obama fördömde Wall Streets agerande avslöjades att hans egen kontrollmyndighet surfade porr i stället för att bevaka finansmarknaden.

Samtidigt som president Obama fördömde Wall Streets agerande avslöjades att hans egen kontrollmyndighet surfade porr i stället för att bevaka finansmarknaden. Foto: Getty


klar

Artikellänk är kopierad

Deras jobb var att övervaka börserna. Men under den värsta krisen på 70 år surfade de porr på jobbdatorerna i stället.Nyhetskanalen CNN har kommit över dokument som avslöjar ett mycket utbrett porrsurfande på den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen."Den anställde laddade ner så mycket porr att hårddisken på datorn tog slut och han fick bränna ner den på CD och DVD-skivor som han förvarade i lådor på sitt kontor", går det bland annat läsa i rapportenU.S. Securities and Exchange Commission har ansvaret för att landets aktie- och optionsbörser följer federala lagar. Men åtminstone 33 anställda och underleverantörer hade annat för ögonen när luftslottet som skulle resultera i att amerikaner fick lämna hus och hem byggdes upp.En hög chef har enligt CNN erkänt att han porrsurfat upp till 8 timmar om dagen. En revisors datalogg visar att hon försökt komma åt vuxensajter inte mindre ön 1800 gånger från sin bärbara jobbdator.Porrsurfandet ska ha pågått i fem års tid och över hälften av de inblandade har haft löner på mellan 60 000 och 130 000 kronor i månaden.Affären avslöjades samma dag som president Obama i ett tal vid Wall Street  krävde en omorganisation av finansmarknaden, skiver CNN.Kritiken mot SEC har inte låtit vänta på sig. Republikanska politiker ifrågasätter att myndigheten bör ges större befogenheter att kontrollera finansmarknaden, när de onekligen verkar vara mer intresserade av annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro