ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Survivor” överlever till finalen

Emma Björkman · 27 Feb 2014
Uppdaterad 27 Feb 2014
Ammotrack

Ammotrack Foto: Gustav Gräll


På lördag blir det klart vilka tio bidrag som tävlar om att vinna hela Melodifestivalen. I Andra chansen, som hålls i Lidköping, avgörs det vilka två låtar som blir de sista att gå till final.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Svenning
Linus SvenningFoto: Gustav Gräll
JEM
JEMFoto: Gustav Gräll
State of Drama
State of DramaFoto: Gustav Gräll
Ellinore Holmer
Ellinore HolmerFoto: Gustav Gräll
Martin Stenmarck
Martin StenmarckFoto: Gustav Gräll
Helena Paparizou
Helena PaparizouFoto: Gustav Gräll
Outtrigger
OuttriggerFoto: Gustav Gräll

1 ”Raise your hands” Ammotrack

Startfältets mest bredbenta bidrag är först ut. Det osar 80-talshårdrock, det headbangas och sångaren Mikael de Bruin äger scenen. Men frågan är om fansen röstar tillräckligt mycket för att de ska ta sig vidare till andra omgången.

2 ”Bröder” Linus Svenning Linus Svennings låt om sin döde bror fortsätter att väcka känslor. Han sjunger med en otrolig inlevelse och ett ansiktsuttryck som gör att man vill krama honom. Men låten känns platt i sammanhanget, hans resa tar slut efter första röstningen.3 ”Love trigger” JEM

Startfältets klubbigaste låt gör att det viskas om en möjlig finalplats. Men trots att trion röjer runt på scenen med mer energi än knoddar på barnkalas är det svårt att se dem slå ut något rockband i en duell. Ingen finalplats.4 ”All we are” State of Drama

Vifta med armarna-refrängen klistrar sig på hjärnan. Men låten är inte tillräckligt hård för att få stöd från rocklägret och de som gillar radiohits lär rösta på JEM eller Helena Paparizou framför dem. Missar duellomgången med en hårsmån.5 ”En himmelsk sång” Ellinore Holmer Att vara en ballad i en deltävling full med rock- och upptempolåtar skulle kunna vara ett vinnande koncept men här blir det jumboplats. Ellinore Holmer har en vacker röst men så fort hon har slutat sjunga har hennes bidrag fallit i glömska.6 ”När änglarna går hem” Martin Stenmarck Martin Stenmarck har bytt ut sina svart-röda scenkläder mot en silvrig skinnpaj. Kanske valde han den för att hoppas knipa silverplatsen till Friends arena på lördag? Han är poppis i stugorna och går till en av duellerna. 7 ”Survivor” Helena Paparizou Om man ska tro odds, tyckare och alla däremellan är Helena Paprizou den enda bland veckans bidrag som är självklar att gå till final. Och den catchiga låten i kombination med Paparizous självsäkerhet och stjärnglans pekar på att de har rätt.

8 ”Echo” Outtrigger Masken, tvångströjan och burarna – Outtrigger sticker ut på det minnesvärda sättet. Låten kommer få de hårda fansen att rösta, men är även tillräckligt kommersiell för att den ska stöttas från andra håll. Går till final.

LÄS ÄVEN: Helena Paparizou: ”Jag går till final”

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro